1. Hem
  2. Backup & Återställning
  3. Jag ska starta backup på en ny dator, hur gör jag?

Jag ska starta backup på en ny dator, hur gör jag?

Är du ny användare och skall starta en backup första gången?
Använd den här guiden.

Själva programmet för backup hämtar du på vår sida för nedladdning.
Välj den version som stämmer överens med ditt operativsystem.

Ny backuplicens
Genom att utöka dina backuplicenser kan du skapa en ny backup utan att behöva radera den gamla. Logga in på hemsidan för att göra detta: https://secure.storegate.com/

Klicka på “Konto” uppe till höger och sedan “Översikt”. Välj önskat antal backuplicenser och klicka på “Bekräfta”. När du gjort detta kan du starta en ny backup i Online Backup programmet.

Återanvända backuplicens
Du kan även återanvända din befintliga backuplicens för att starta en ny backup. Då behöver du radera den gamla backupen för att frigöra licensen. Innan du raderar backupen får du möjlighet att återställa (ladda ner) det du har lagrat i den.

Om du inte behöver återställa kan du radera backupen direkt.

Återställa
För att återställa filer och mappar från din gamla backup till den nya datorn behöver du först ladda ner Storegate Online Backup från länken ovan på den nya datorn. När du har laddat ner programmet, öppna det och välj “Ja, jag vill ladda ned filer från en backup”.

Välj vilken backup du vill hämta ifrån.

Välj mapp att ladda ner till.

Välj vilka filer du vill hämta.

Klicka på ”Starta hämtning”.

Radera backupen
När återställningen är klar kan du radera den gamla backupen så licensen blir ledig för den nya datorn. Välj ”Nej, jag vill skapa en ny backup”.

Välj ett namn för din nya backup.

Klicka på ”Hantera dina backuper”.

Du blir nu skickad till hemsidan och backuphanteringen. Bocka för den backup som du vill ta bort, klicka på ”Hantera” och sedan på ”Ta bort”.

När backupen är raderad kan du skapa en ny backup i programmet. Gå tillbaka till Online Backup programmet och klicka på “Nästa”. Följ därefter instruktionerna för att komma igång med din nya backup!