1. Hem
  2. Synka filer & mappar
  3. Komma igång med Storegate Sync

Komma igång med Storegate Sync

Nedan följer en guide för hur du kommer igång med programmet Storegate Sync föratt synkronisera dina filer mellan olika datorer. Guiden tar även upp hur du laddar upp filer via webben.

Programmen finns att hämta från https://www.storegate.com/se/nedladdningar/
Välj den version som stämmer överens med ditt operativsystem

Synka med Storegate Sync

När programmet är installerat och klart får du en Storegate ikon i din utforskare. Det är här du kommer lägga in och arbeta med dina filer.

mina-filer
För att lägga över filer/mappar markerar du dem, drar och släpper dem rakt in i Storegatemappen i utforskaren.
3
När filen har dragits över, och du ser ett grönt ”check” på den är den uppladdad.
4

Ladda upp via webben

Du kan också lägga upp och hantera filer via webben!
Logga in här: https://secure.storegate.com/

När du är inloggad kommer du se två ikoner uppe till vänster, en mappikon och en hänglåsikon. De filer du laddat upp via Storegate Sync ligger under mappikonen.

Klicka på pilen under mappikonen för att ladda upp en fil.

5

När du klickat på pilen kommer ett annat fönster komma upp. I detta fönster drar du och släpper de filer som du vill ladda upp.

6

När du dragit filen till fönstret kommer du får en indikator för hur uppladdningen går, när den är klar kan du stänga fönstret.

Därefter kommer du se filen ligga under ”Mina filer” och därifrån kan du sedan hantera dem genom att kryssa i de små rutorna till vänster om namnen och hålla muspekaren över Hantera.

7

Alla filer du laddar upp via Storegate Sync och hemsidan kan du komma åt på flera datorer. Hur många licenser du har visar hur många datorer du kan synka med varandra.

Detta betyder att om du till exempel öppnar ett textdokument från Storegatemappen på en dator och gör en ändring där kommer den ändringen ske på alla dina synkade datorer.