1. Hem
  2. Ansluta till
  3. Hur fungerar Map Drive? (endast företag)

Hur fungerar Map Drive? (endast företag)

Med klienten Storegate Map Drive™ kan du arbeta direkt i filer på Storegate, i molnet, från datorns utforskare.
Detta innebär att filerna enbart finns i molnet och att det krävs internetanslutning för att komma åt dem. Fördelen är att filerna inte synkas ner lokalt vilket föredras av många företag, både av utrymmesskäl i dator och som försiktighetsåtgärd för sekretess. Dessutom kan man direkt se om någon annan arbetar i filen (fil-låsning). Map Drive finns enbart för företagsabonnemang, och (i dagsläget) enbart för Windows.

Hämta Map Drive här.

Upp- och nerladdning sker via Windows vanliga funktion, precis som när man lagt till anslutningen själv via ”Dator” manuellt. Klienten möjliggör det att ansluta till flera Storegate-konton, för att komma runt begränsning i Windows.