1. Hem
  2. Mobil & Surfplatta
  3. App för Windows Phone – Manual och inställningar
  1. Hem
  2. Guider
  3. App för Windows Phone – Manual och inställningar

App för Windows Phone – Manual och inställningar

Introduktion

I denna guide visar vi hur du kommer igång med Storegate-appen för Windows-telefoner. Vi går igenom hur du laddar upp filer manuellt och ställer in automatisk uppladdning samt hur du hanterar och delar filer via appen.
Du hittar appen i din telefons appmarknad, sök på “Storegate”.

Fästning

En unik funktion för Storegate-appen på Windows Phone är möjligheten att fästa olika delar av appen på din telefons startskärm. Gå in på vilken del av appen som du vill och klicka på ”Fäst”-ikonen nere på telefonens skärm. Du får då åtkomst till denna delen, till exempel ”Mina filer”, direkt på din telefons startskärm.

Ladda upp bilder manuellt

För att ladda upp en bild manuellt behöver du gå in i din telefons “Foton”-applikation. Klicka på den bilden du vill ladda upp och klicka sedan på “Dela”-ikonen längst ner till vänster.

win1sv

Välj “Storegate” i listan av applikationer.

win2sv

Klicka på “Ladda upp” när du är tillbaka i Storegateappen för att påbörja uppladdningen.

win3sv

Ladda upp bilder och filmer automatiskt

För att ställa in den automatiska backupen av bilder och filmer från din telefons kamera går du in i appens inställningar. Du hittar inställningarna på appens första sida, längst ner till höger. Klicka på de tre punkterna, och sedan “Inställningar”.

win4sv

Kryssa i rutan för “Ladda automatiskt upp mina bilder till Storegate”.

win5sv

Om du inte har den automatiska uppladdningen påslagen så kommer det även finnas en textrad på appens startsida som du kan klicka på för att komma åt inställningen för att slå på uppladdningen. Texten lyder “Aktivera kamerauppladdning” och står längst upp på startsidan.

Dela filer

Du kan dela en fil direkt från appen. För att göra detta går du först in på den delen av kontot som filen du vill dela ligger i (Mina filer/Gemensamma filer) via appens startsida.
Hitta filen/mappen du vill dela, tryck på den och håll fast tills menyn kommer fram och välj “Dela”.

win6sv

Aktivera sedan delningen och fyll i ett lösenord om du vill lösenordskydda utdelningen. Du kan klicka på dela-ikonen längst ner till höger för att dela via SMS, e-post eller andra appar.

win7sv

Du kan redigera delningen genom att följa samma instruktioner igen. Du kan då stänga av delningen helt eller byta lösenord.
För att se dina redan utdelade filer och mappar går du tillbaka till appens startsida och väljer “Utdelade”. Du får då fram en lista med alla dina delade objekt vars utdelningar du kan redigera genom att klicka på dem.

Album och bakgrundsinställningar

Unikt för Storegate-appen på Windows Phone är hantering av dina album, samt möjligheten att sätta ett album som bakgrund på din telefons låsskärm.
För att se och redigera dina album i appen klickar du på de tre punkterna längst ner på appens startsida. Välj sedan “Album”. Du får då fram dina album som du redan har skapat via vår hemsida. Klicka på det album du vill se innehållet i.
För att sätta ett album som bakgrund på din telefons låsskärm går du först in på appens inställningar via de tre punkterna längst ner på appens startsida. Välj “Låsskärmsinställningar” för att öppna din telefons inställningar.

win8sv

Klicka på fältet under “Bakgrund” och välj “Storegate” i listan du får upp.

win10sv

Klicka sedan på “Öppna app” för att återgå till Storegate-appen. Under “Låsskärmens album” klickar du på fältet och väljer det album som du vill ha som din telefons låsskärm. Du kan också välja “Slumpvis”, då väljs bilder till låsskärmen slumpmässigt från alla album du har.

win11sv