1. Hem
  2. Mobil & Surfplatta
  3. App för iOS – Manual och inställningar
  1. Hem
  2. Guider
  3. App för iOS – Manual och inställningar

App för iOS – Manual och inställningar

Den här guiden visar hur du kommer igång med Storegate-appen för iOS-enheter (iPhone, iPad m.fl.). Vi går igenom hur du laddar upp filer manuellt och ställer in automatisk uppladdning samt hur du hanterar och delar filer via appen.
Du hittar appen i Appstore, sök bara på “Storegate”.

Ladda upp filer manuellt

För att ladda upp en fil manuellt klickar du på knappen “Ladda upp” längst ner på appens framsida.

1

Välj var du vill ladda upp filerna från, till exempel din Kamerarulle, och markera filen du vill ladda upp. Du kan markera flera filer samtidigt och du kan även välja var filerna ska laddas upp genom att klicka på “Välj katalog” längst ner på sidan.

2

Ladda upp bilder och filmer automatiskt

För att ställa in den automatiska backupen av bilder och filmer från din telefons kamera går du in i appens inställningar. Du hittar inställningarna på appens första sida, längst ner till höger.

3

Tryck på “Aktivera backup” för att komma åt inställningarna för den automatiska uppladdningen.

4

Klicka på knappen bredvid ”Aktivera backup” för att aktivera funktionen (1). Alla bilder och filmer som redan finns på din telefon kommer laddas upp. Om du vill att endast ny media som du tar efter denna tidpunkten ska laddas upp behöver du markera “Endast ny media” (2). Du kan också välja om du vill att uppladdning endast ska ske när din telefon är uppkopplad mot wi-fi, eller även vid uppkoppling mot mobildata (3).

5
Om du inte har den automatiska uppladdningen påslagen så kommer det finnas en textrad på appens startsida som du kan klicka på för att komma åt inställningen för att slå på uppladdningen. Texten lyder “Aktivera automatisk backup” och står längst upp på startsidan.

För att göra automatisk backup av bilder och filmklipp i bakgrunden i iOS behöver Storegateappen ha tillstånd att komma åt enhetens platstjänster. Normalt kan foton och videor bara laddas upp när appen är öppen, om appen stängs pausas uppladdningen. Med Bakgrundsuppladdning får Storegateappen möjlighet att jobba i bakgrunden i ett par minuter varje gång platsen för enheten ändras. På så vis fortsätter uppladdningen av bilder/filmklipp även om appen inte är öppen. Detta sker enbart då iOS tillåter det vilket innebär att iOS kan neka bakgrundsuppladdning då det exempelvis inte finns tillräckligt med lediga resurser. Appen samlar inte in din platsinformation utan använder enbart platsinformationen för att genomföra uppladdning i bakgrunden.

Dela filer

Du kan dela en fil direkt från appen. För att göra detta går du först in på den delen av kontot som filen du vill dela ligger i (Mina filer/backupen/etc) via appens startsida.
Hitta filen du vill dela och klicka på den.

6

Klicka sedan på dela-ikonen längst nere till vänster på sidan.

7

Aktivera delningen och skriv in ditt valfria lösenord, och klicka till sist på “Klar” för att skapa delningen.

8

När du skapat delningen får du en publik länk du kan skicka till personerna du vill dela filen med, välj då “Kopiera” för att kopiera länken så du kan dela den genom att klistra den var du vill. Du kan även dela via Meddelanden eller E-post. Du kan redigera delningen genom att följa samma instruktioner igen. Du kan då stänga av delningen helt eller byta lösenord.

För att se dina redan utdelade filer och mappar går du tillbaka till appens startsida och väljer “Utdelade”. Du får då fram en lista med alla dina delade objekt och även här kan du redigera dem enligt beskrivning ovan.