1. Hem
  2. Mobil & Surfplatta
  3. App för Android – Manual och inställningar
  1. Hem
  2. Guider
  3. App för Android – Manual och inställningar

App för Android – Manual och inställningar

Introduktion I denna guide visar vi hur du kommer igång med Storegate-appen för Android-telefoner. Vi går igenom hur du laddar upp filer manuellt och ställer in automatisk uppladdning samt hur du hanterar och delar filer via appen.
Du hittar appen i din telefons appmarknad, sök på “Storegate”.

Ladda upp filer manuellt

För att ladda upp en fil manuellt trycker du först på “Mina filer”. Längst ner på sidan finns det en pil-ikon. Klicka på den och välj sedan det alternativet som stämmer överens med det du vill ladda upp. Exempel nedan visar hur det ser ut när du väljer “Bilder eller videos”.

and1sv

Markera filen du vill ladda upp och klicka på pil-ikonen för att ladda upp den. Du kan markera flera filer samtidigt.

and2sv

Ladda upp bilder och filmer automatiskt

För att ställa in den automatiska backupen av bilder och filmer från din telefons kamera går du in i appens inställningar. Du hittar inställningarna på appens första sida, längst upp till höger.

and3sv
Tryck på “Camera upload” för att komma åt inställningarna för den automatiska uppladdningen. Kryssa i “Kamerauppladdning på”, detta gör att alla nya bilder och filmer som läggs i kamerarullen kommer laddas upp. För att gamla bilder och filmer ska laddas upp behöver du även kryssa i “Ladda upp all media”.

and4sv
Om du inte har den automatiska uppladdningen påslagen så kommer det även finnas en textrad på appens startsida som du kan klicka på för att komma åt inställningen för att slå på uppladdningen. Texten lyder “Aktivera kamerauppladdning” och står längst upp på startsidan.

Dela filer

Du kan dela en fil direkt från appen. För att göra detta går du först in på den delen av kontot som filen du vill dela ligger i (Mina filer/backupen/etc) via appens startsida.
Hitta filen du vill dela och kryssa i rutan bredvid dess ikon och klicka sedan på dela knappen längst ner i appens fönster.

and5sv

Kryssa i rutan och skriv in ditt valfria lösenord, och klicka till sist på “Dela” för att skapa delningen.

and6sv

När du skapat delningen får du en publik länk du kan skicka till personerna du vill dela filen med. Du kan redigera delningen genom att följa samma instruktioner igen. Du kan då stänga av delningen helt eller byta lösenord.
För att se dina redan utdelade filer och mappar går du tillbaka till appens startsida och väljer “Publika länkar”. Du får då fram en lista med alla dina delade objekt och även här kan du redigera dem enligt beskrivning ovan.

Var detta svar till hjälp?

Liknande Artiklar